Strimlad färsk skinka är kött som passar fint i en wok. här serveras en kött och grönsakswok till ugnsrostade nudlar. en snabblagad vardagsmiddag.
Wokad färsk skinka med rostade nudlar
Ingredienser
4 portioner
500 g färsk skinka, strimlad
1 msk soja
1 tsk olja
1 vitlöksklyfta, riven
250 g nudlar
2 tsk olja
1 rödlök, skivad
1 gul paprika, strimlad
1 röd paprika, strimlad
150 g sockerärter, strimlade
100 g champinjoner, i bitar
1 msk färsk ingefära, riven
2 krm chilipeppar
1 dl vatten
1 msk koncentrerad köttfond
salt och malen vitpeppar
Gör så här
Värm ugnen till 250° och sätt på ”grill”. Blanda samman köttet med soja, olja och vitlök.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och låt dem rinna av. Lägg avrunna nudlar på en plåt och droppa över olja. Ställ in plåten på översta falsen i ugnen och rosta nudlarna lätt bruna, ca 7 minuter.
Woka köttet i omgångar. Håll varmt och woka grönsaker och svamp. Blanda samman kött och grönsaker. Tillsätt ingefära och chilipeppar. Häll på vatten och fond. Koka ihop. Krydda.
Servera köttet till nudlarna.