Den här aromatiska salladen är en toppengod vardagsmiddag. Tack vare att köttet strimlas ytterst fint får det kort tillagningstid.

Den här aromatiska salladen är en toppengod vardagsmiddag. Tack vare att köttet strimlas ytterst fint får det kort tillagningstid.
4 portioner
250 g glasnudlar
500 g skinka, färsk, tändsticksstrimlad
2 vitlöksklyftor, hackade
½ tsk socker
2 tsk sesamsolja
1 ½ msk neutral olja
1 schalottenlök, fint skivad
400 g sockerärter
½ dl jordnötter, rostade, hackade
1 msk koriander, färsk, hackad
Woksås:
2 msk vietnamesisk fisksås
1 msk pressad limejuice
1 msk sesamolja
½ röd chili, finhackad
½ grön chili, finhackad
Till garnering:
1 lime, klyftad
Blötlägg glasnudlarna i varmt vatten 20 minuter. Låt rinna av och dela nudlarna i kortare bitar.
Blanda samman köttet med vitlök och socker. Woka i sesamolja och neutral olja ca 5 minuter. Blanda samman ingredienserna till woksåsen. Tillsätt nudlar, lök och sockerärter i woken och blanda väl. Rör ner woksås, jordnötter och koriander och hetta upp.
Lägg upp salladen i skålar och garnera med lime. Servera genast.