Honungsstekt färsk skinka med jordgubbs och dinkelsallad
Ingredienser
4 portioner
500 g färsk skinka, strimlad
1 msk smör
Marinad:
2 msk flytande honung
1 msk soja
½ msk rödvinsvinäger
Jordgubbs- och dinkelsallad:
2 dl dinkelkorn
300 g färska jordgubbar, delade
1 lime, rivet skal och pressad saft
200 g sockerärter
100 g jungfrusallat
1 knippa rädisor, skivade
1 knippa vårlök, strimlad
Dressing:
3 msk rapsolja
1 ½ msk hallonvinäger
1 ½ msk vatten
salt och malen vitpeppar
1 vitlöksklyfta, riven
1 msk färsk timjan, hackad
några mosade jordgubbar
Gör så här
Blanda samman ingredienserna till marinaden och marinera köttet 2 timmar.
Skölj dinkelkornen och blötlägg dem i varmt vatten 1 timme. Koka dem sedan mjuka i lättsaltat vatten, ca 30 minuter. Låt kornen svalna.
Låt jordgubbarna dra med limesaft och skal en stund.
Förväll sockerärterna i kokande vatten någon minut. Spola av i kallt vatten.
Stek köttet i smör. Blanda samman alla ingredienserna till dressingen.
Lägg sallat på ett fat och fördela rädisor, vårlök, jordgubbar och sockerärter på. Droppa över dressingen och toppa med köttet.