Honungsstekt färsk skinka med jordgubbs och dinkelsallad

Ingredienser

4 portioner

500 g färsk skinka, strimlad
1 msk smör

Marinad:
2 msk flytande honung
1 msk soja
½ msk rödvinsvinäger

Jordgubbs- och dinkelsallad:
2 dl dinkelkorn
300 g färska jordgubbar, delade
1 lime, rivet skal och pressad saft 
200 g sockerärter
100 g jungfrusallat 
1 knippa rädisor, skivade
1 knippa vårlök, strimlad

Dressing:
3 msk rapsolja
1 ½ msk hallonvinäger
1 ½ msk vatten
salt och malen vitpeppar
1 vitlöksklyfta, riven
1 msk färsk timjan, hackad
några mosade jordgubbar

Gör så här

Blanda samman ingredienserna till marinaden och marinera köttet 2 timmar.

Skölj dinkelkornen och blötlägg dem i varmt vatten 1 timme. Koka dem sedan mjuka i lättsaltat vatten, ca 30 minuter. Låt kornen svalna.

Låt jordgubbarna dra med limesaft och skal en stund.

Förväll sockerärterna i kokande vatten någon minut. Spola av i kallt vatten.

Stek köttet i smör. Blanda samman alla ingredienserna till dressingen.

Lägg sallat på ett fat och fördela rädisor, vårlök, jordgubbar och sockerärter på. Droppa över dressingen och toppa med köttet.

FLER RECEPT

Rulla till toppen