En snabblagad wok på strimlad lövbiff eller innanlår, som kryddas med chili och sesam. Till köttet serveras ett läckert äggris.
Het sesambiff med stekt äggris
Ingredienser
4 portioner
500 g innanlår, strimlat
2 msk rapsolja
salt och vitpeppar
2 vitlöksklyftor, hackade
2 röd chili, hackade
1 purjolök, i sneda skivor
300 g haricots verts, färska eller frysta
saft av ½ citron
1 tsk sesamolja
1 msk sesamfrön, rostade
Äggris:
250 g jasminris
salt
1 msk smör
2 ägg
Gör så här
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Bryn köttet i olja i en wok eller stekpanna, lite i taget, tills det fått fin färg. Krydda med salt och peppar. Tillsätt vitlök, chili, purjo och bönor. Fräs ca 5 minuter tills grönsakerna är knapriga.
Stek riset i smör. Vispa ihop äggen och häll över riset under omrörning tills de stelnat.
Häll citronsaft över köttet och smaksätt med sesamolja. Strö över sesamfrön. Servera till äggriset.