Het sesambiff med stekt äggris | Svenskt Kött

Het sesambiff med stekt äggris

En snabblagad wok på strimlad lövbiff eller innanlår, som kryddas med chili och sesam. Till köttet serveras ett läckert äggris. 

Ingredienser

4 portioner

500 g innanlår, strimlat
2 msk rapsolja
salt och vitpeppar
2 vitlöksklyftor, hackade
2 röd chili, hackade
1 purjolök, i sneda skivor
300 g haricots verts, färska eller frysta
saft av ½ citron
1 tsk sesamolja
1 msk sesamfrön, rostade

Äggris:
250 g jasminris
salt
1 msk smör
2 ägg

Gör så här

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. 

Bryn köttet i olja i en wok eller stekpanna, lite i taget, tills det fått fin färg. Krydda med salt och peppar. Tillsätt vitlök, chili, purjo och bönor. Fräs ca 5 minuter tills grönsakerna är knapriga.

Stek riset i smör. Vispa ihop äggen och häll över riset under omrörning tills de stelnat.

Häll citronsaft över köttet och smaksätt med sesamolja. Strö över sesamfrön. Servera till äggriset.

FLER RECEPT

Rulla till toppen