Het mexikansk gratäng | Svenskt Kött

Het mexikansk gratäng

Chilikryddat kött och het sås bjuds vi på i den här lättlagade allt i ett-gratängen. Praktiskt och snabblagat- och gott, förstås!

Ingredienser

4 portioner

500 g skinka eller bog, strimlad
1 msk soja
1 tsk chilipulver
1 purjolök, strimlad
1 dl riven ost
100 g nachips

Sås:
2 dl grädde
2 dl köttbuljong
1 dl chilisås
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek

Gör så här

Värm ugnen till 225°.

Blanda köttet med soja och chilipulver. Lägg kött och purjolök i en smord ugnssäker form.

Blanda samman grädde med köttbuljong, chilisås, salt och sambal till en sås. Häll såsen över köttet.

Strö över ost och grädda i ugn ca 20 minuter. Stick ner chips före servering.

FLER RECEPT

Rulla till toppen