Griskött: Bogblad

Indonesisk sub

Krydda grisbog med indonesiska smaker och servera i baguette eller pitabröd. Passar fint som lunch eller kvällsrätt. 

Läs mer

Gammaldags pressylta med grishuvud

I takt med att det blir allt mer populärt att ta tillvara alla delar av varje djur kanske det är dags att ta fram ett gammalt recept på pressylta på grishuvud? Den här läckra och vackra syltan pryder sin plats på den gammaldags julbordet och är även jättegod som smörgåspålägg. 

Läs mer

Mexikansk gryta

Servera den här härliga grytan med tex mex tillbehör, och vips blir den mexikansk. Griskött har relativt kort tillagningstid och du har grytan på bordet inom en timme. 

Läs mer

Rimmat kött

Det här är ett recept på hur du rimmar och kokar kött av gris, nöt eller lamm. Receptet är för 3 kg kött. Du kan naturligtvis även rimma kött med ben. Beräkna då ungefär dubbelt så mycket i vikt per portion.

Läs mer

Grillspett

Det här är ett grundrecept på grillspett av antingen gris, nöt eller lammkött. Du får också förslag på goda grillsåser att servera till. 

Läs mer

Modern pressylta

Pressyltan är en klassiker på julbordet. Förr lagades den av grishuvud, men det här är ett mer modernt recept på bogfläsk och kalvrygg. 

Läs mer

Gammaldags julkorv

Så här gör du äkta, gammaldags julkorv själv. I korven samlas alla de goda julsmakerna som nejlika, kryddpeppar, ingefära och kanel. Du får också tips på hur du bäst kokar korven. 

Läs mer