Lågtempad skinkstek med vitlök, örter, rostad citron och vit balsamicosky
En lågtempad skinkstek med vitlök, örter, rostad citron och balsamicosky är en perfekt ersättare för lammsteken i påsk.
En lågtempad skinkstek med vitlök, örter, rostad citron och balsamicosky är en perfekt ersättare för lammsteken i påsk.
Med inspiration från den amerikanska södern hittar du här en variant av klassikern chili con carne på grisbog med korngryn.
Detta recept på hemgjord chipolata med ölbräserad lök och spetskål, morotsstomp och äppelsenap är framtaget av Sigrid Bárány.
Denna läckra terrin på rapsgris med surkålsmajonnäs och tryffel gör du helt klar dagen före servering. Skär upp i lagom skivor och servera med tillbehör.
Pressyltan är en klassiker på julbordet. Förr lagades den av grishuvud, men det här är ett mer modernt recept på bogfläsk och kalvrygg.
Så här gör du äkta, gammaldags julkorv själv. I korven samlas alla de goda julsmakerna som nejlika, kryddpeppar, ingefära och kanel. Du får också tips på hur du bäst kokar korven.
En jätteläcker rätt att laga på hösten, när du har ett par nävar blandsvamp och lingon till hands. Den är vacker, god och framför allt snabblagad.
Krydda grisbog med indonesiska smaker och servera i baguette eller pitabröd. Passar fint som lunch eller kvällsrätt.
I takt med att det blir allt mer populärt att ta tillvara alla delar av varje djur kanske det är dags att ta fram ett gammalt recept på pressylta på grishuvud? Den här läckra och vackra syltan pryder sin plats på den gammaldags julbordet och är även jättegod som smörgåspålägg.
Servera den här härliga grytan med tex mex tillbehör, och vips blir den mexikansk. Griskött har relativt kort tillagningstid och du har grytan på bordet inom en timme.
En riktig höstgryta som du lagar av strimlad grisbog, rotfrukter och härliga kryddor. Bjud potatis till och strö smörfräst svamp över grytan före servering.
Detta recept på rimmat kött kan du använda när du ska rimma och koka kött av gris, nöt eller lamm. Receptet är för 3 kg kött.