En riktig höstgryta som du lagar av strimlad grisbog, rotfrukter och härliga kryddor. Bjud potatis till och strö smörfräst svamp över grytan före servering.
Gryta med grisbog, pumpa och svamp med Blå Kongo
Ingredienser
4 portioner
500 g grisbog, strimlad
1 gul lök, klyftad
1 tsk spiskummin, malen
1 tsk ingefära, malen
2 msk rapsolja
2 morötter, tärnade
100 g kålrot, tärnad
200 g muscatpumpa, tärnad
3 dl tomater, hela, konserverade
2 dl köttbuljong
salt
100 g svart trumpetsvamp
1 msk smör
½ dl persilja, hackad
Till servering:
Blå Kongo-potatis, med skal
Gör så här
Fräs lök, spiskummin och ingefära i olja i en gryta. Tillsätt morötter, kålrot, pumpa, tomater och buljong. Smaka av, salta och koka upp. Lägg ner köttet, lite i taget, coh håll vätskan sjudande. Lägg till sist på lock och sjud grytan under lock ca 20 minuter.
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten med skalet på.
Fräs svampen i smör och lägg i grytan vid servering. Strö över persilja.