En jätteläcker rätt att laga på hösten, när du har ett par nävar blandsvamp och lingon till hands. Den är vacker, god och framför allt snabblagad.
Grisbog med varm svamp- och pastasallad
Ingredienser
4 portioner
500 g grisbog, strimlad
200 g blandsvamp, grovhackad
1 msk smör
1 gul lök, hackad
1 zucchini , strimlad
salt och malen svartpeppar
Till servering:
250 g pasta
100 g blandade sallatsblad
½ dl persilja, grovhackad
½ dl lingon, djupfrysta
Dressing:
1 msk citronsaft, färskpressad
3 msk olivolja
1 krm enbär, krossade
salt och malen svartpeppar
Gör så här
Lägg svampen i kall panna, hetta upp och låt vätskan koka bort. Tillsätt smör och fräs svampen. Lägg över på en assiett.
Fräs löken i smör, tillsätt köttet och bryn ca 5 minuter. Tillsätt svamp och zucchini och stek ytterligare 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisning på paketet. Låt rinna av och blanda samman med kött- och grönsaksblandningen.
Rör ihop ingredienserna till dressingen och vänd ner i pastablandningen. Lägg upp tillsammans med sallad och strö över persilja och lingon.