En jätteläcker rätt att laga på hösten, när du har ett par nävar blandsvamp och lingon till hands. Den är vacker, god och framför allt snabblagad.

En jätteläcker rätt att laga på hösten, när du har ett par nävar blandsvamp och lingon till hands. Den är vacker, god och framför allt snabblagad.
4 portioner
500 g grisbog, strimlad
200 g blandsvamp, grovhackad
1 msk smör
1 gul lök, hackad
1 zucchini , strimlad
salt och malen svartpeppar
Till servering:
250 g pasta
100 g blandade sallatsblad
½ dl persilja, grovhackad
½ dl lingon, djupfrysta
Dressing:
1 msk citronsaft, färskpressad
3 msk olivolja
1 krm enbär, krossade
salt och malen svartpeppar
Lägg svampen i kall panna, hetta upp och låt vätskan koka bort. Tillsätt smör och fräs svampen. Lägg över på en assiett.
Fräs löken i smör, tillsätt köttet och bryn ca 5 minuter. Tillsätt svamp och zucchini och stek ytterligare 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisning på paketet. Låt rinna av och blanda samman med kött- och grönsaksblandningen.
Rör ihop ingredienserna till dressingen och vänd ner i pastablandningen. Lägg upp tillsammans med sallad och strö över persilja och lingon.