Pestoslungad pastasallad med skinka, spenat och jordgubbar | Svenskt Kött

Pestoslungad pastasallad med skinka, spenat och jordgubbar

En supersnabb måltid lagar du av färdigköpt pesto, pastaskruvar, skinka och jordgubbar. Så passa på en sommardag när du hittat fina, färska jordgubbar. 

Ingredienser

4 portioner

400 g rökt skinka eller picnicbog, tärnad
250 g pastaskruvar
½ liter jordgubbar, halverade
1 påse färsk spenat, riven

1 dl pesto från burk eller hemlagad

Hemlagad pesto:
6 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1 kruka färsk basilika
50 g pinjenötskärnor
50 g parmesan, i små bitar
salt och malen vitpeppar

Gör så här

Om du gör hemlagad pesto, börja med den. Mixa ingredienserna till peston, eller stöt dem i mortel. 

Koka pastan. Blanda ner 1 dl pesto i den avrunna pastan. Rör om och låt kallna.

Blanda försiktigt med skinka, spenat och jordgubbar. Servera genast. 

FLER RECEPT

Rulla till toppen