En supersnabb måltid lagar du av färdigköpt pesto, pastaskruvar, skinka och jordgubbar. Så passa på en sommardag när du hittat fina, färska jordgubbar.
Pestoslungad pastasallad med skinka, spenat och jordgubbar
Ingredienser
4 portioner
400 g rökt skinka eller picnicbog, tärnad
250 g pastaskruvar
½ liter jordgubbar, halverade
1 påse färsk spenat, riven
1 dl pesto från burk eller hemlagad
Hemlagad pesto:
6 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1 kruka färsk basilika
50 g pinjenötskärnor
50 g parmesan, i små bitar
salt och malen vitpeppar
Gör så här
Om du gör hemlagad pesto, börja med den. Mixa ingredienserna till peston, eller stöt dem i mortel.
Koka pastan. Blanda ner 1 dl pesto i den avrunna pastan. Rör om och låt kallna.
Blanda försiktigt med skinka, spenat och jordgubbar. Servera genast.