Några paket bacon är alltid bra att ha hemma på lut. Med hjälp av en påse färsk spenat, tomater och valnötter lagar du den här enkla och fräscha salladen. Brödkrutonger drygar ut och tillför krispighet till rätten.
Spenat- och baconsallad med valnötter
Ingredienser
4 portioner
280 g bacon (2 paket), strimlat
250 g färsk spenat, grovriven
10 körsbärstomater, delade
4 vita brödskivor, rostade, tärnade 1 X 1 cm
¾ dl valnötskärnor, grovhackade
75 g hyvlad parmesan
Dressing:
2 delar rapsolja
1 del rödvinsvinäger
1 del vatten
salt och malen vitpeppar
grovmalen svartpeppar
Gör så här
Stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Blanda samman alla ingredienserna till dressingen, och ställ den svalt till servering.
Fördela spenaten på serveringstallrikar. Fördela bacon, tomater och nötter på spenaten. Strö över bröd och parmesan. Häll på dressingen och servera genast.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Pasta bambini med spenat och knaprigt bacon
Krebinetter med potatismos och stekt spenat
Grön curry med fläskkött, rotfrukter, spenat och röda linser
Quiche Lorraine med spenat, purjolök och sidfläsk
Gratäng med råkorvsfärs, färska tortellini, spenat och tomatsås
Pestoslungad pastasallad med skinka, spenat och jordgubbar