Spenat- och baconsallad med valnötter | Svenskt Kött

Spenat- och baconsallad med valnötter

Några paket bacon är alltid bra att ha hemma på lut. Med hjälp av en påse färsk spenat, tomater och valnötter lagar du den här enkla och fräscha salladen. Brödkrutonger drygar ut och tillför krispighet till rätten. 

Ingredienser

4 portioner

280 g bacon (2 paket), strimlat
250 g färsk spenat, grovriven
10 körsbärstomater, delade
4 vita brödskivor, rostade, tärnade 1 X 1 cm

¾ dl valnötskärnor, grovhackade
75 g hyvlad parmesan

Dressing:
2 delar rapsolja
1 del rödvinsvinäger
1 del vatten
salt och malen vitpeppar
grovmalen svartpeppar

Gör så här

Stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Blanda samman alla ingredienserna till dressingen, och ställ den svalt till servering.

Fördela spenaten på serveringstallrikar. Fördela bacon, tomater och nötter på spenaten. Strö över bröd och parmesan. Häll på dressingen och servera genast. 

FLER RECEPT

Rulla till toppen