Grillad korv är väl alltid en favorit? Denna grillkorv med varm kålsallad och blåmögelost sätter piff på den vanliga grillkorven. Kål och korv går fint ihop och den här kålsalladen passar extra bra att laga av sommarkål. Gör salladen av grönkål, svartkål, kålskott eller det du hittar i butiken, på torget eller i trädgårdslandet. Kålsalladen och den rivna osten kan du också använda som topping på korv med bröd.
Grillkorv med varm kålsallad och blåmögelost
Ingredienser
4 personer
50 g blåmögelost
8 tunna eller 4 tjocka grillkorvar
Kålsallad:
1 stor gul lök, delad
600 g kålblad, i stora bitar
2 tsk neutral rapsolja
20 g valnötskärnor
1 citron, finrivet skal
salt och malen vitpeppar
Gör så här
Lägg osten i frysen, så att den ska gå lätt att riva.
Grilla lökhalvorna i torr grillpanna tills de är helt mörka. Värm oljan i en panna på hög värme. Stek kålen hårt på båda sidor. Lägg upp kålen i en skål. Dela löken i lameller och fördela över kålen. Krossa valnötterna lätt i handen. Smaksätt med rivet citronskal, salt och peppar, och blanda samman.
Stek eller gilla korvarna långsamt på medelvärme. Vänd dem regelbundet tills de är gyllenbruna och genomvarma.
Servering: Lägg upp korvarna och kålen på serveringstallrikar och riv över den frysta osten.
Receptet är skapat av kocken Mette Dahlgaard.
Receptet är skapat av Mette Dahlgaard
Mette Dahlgaard är gastronomisk chef på Gemys, Nimb Grønne hjørne intill Glassalen i Tivoli. När hon utbildades på Aarstiderna, var hon med och utvecklade matlådans föregångare och hon har aldrig tvivlat på att kött bör vara ett tillbehör till grönsakerna och inte tvärtom.