Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.
Dessa julsmörrebröd julkorv, äpple, rödkål och senapscreme är perfekta att bjuda på till glöggfikat eller glöggminglet.
Grillad korv är väl alltid en favorit? Denna grillkorv med varm kålsallad och blåmögelost sätter piff på den vanliga grillkorven.
Charkföretaget Tulip lanserade 2016 en tre nya korvar med svenskt kött. En av dem var Tulip Pusta, som dessutom vann mästartiteln i klassen starkt kryddade korvar under Chark SM samma år. Här har göteborgsbaserade Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, skapat en härlig varmrätt med såväl fisk som en ragu med korv, till semifinalen i Årets Kock 2016.
Bakad morot med isterbands-strössel och ancho-majonnäs är en läcker liten tapas-rätt, av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015. Servera som tilltugg på festen.
Merguez är en korv som kan innehålla antingen nötkött eller lammkött, och som kryddas med spiskummin. Det här receptet utgår från råkorv, så det är viktigt att den blir väl genomstekt. Merguez är jättegod tillsammans med surkål. Färdigköpt surkål får här ett lyft med lite egen, personlig kryddning. Ett måste till den här rätten är stark senap.
Bratwurst passar fint ihop med rågbröd och senap, på äkta tyskt manér. Servera som snabblagad lunch eller kvällsmål.
Det här är en riktig korv-klassiker med tysk inspiration. Surkål är bland det nyttigaste du kan äta, och den smakar underbart gott tillsammans med kryddig korv. Korven steker du i ugn medan surkålen puttrar, så det bör inte ta mer än 30 minuter att laga.