Denna bratwurst med vinkokt surkål är en riktig korv-klassiker med inspiration från Tyskland. Surkål är bland det nyttigaste du kan äta, och den smakar underbart gott tillsammans med kryddig korv. Korven steker du i ugn medan surkålen puttrar, så det bör inte ta mer än 30 minuter att laga.
Bratwurst med vinkokt surkål
Ingredienser
4 portioner
4 st bratwurst
Surkål:
1 gul lök, skivad
1 msk smör
1 äpple, i klyftor
450 g surkål
¾ dl vitt vin
1 köttbuljongtärning
1 msk hela kumminfrön
3 lagerblad
Till servering:
kokt potatis
välkryddad senap
1 äpple, Ingrid Marie, strimlat
Gör så här
Värm ugnen till 225°.
Skär snitt i korven och lägg den i en smord, ugnssäker form. Stek korven i ugn ca 20 minuter.
Fräs löken i smör på medelvärme. Lägg i äpplen och låt fräsa med en stund. Tillsätt surkål och vin. Smula ner buljongtärningen, strö över kumminfrön och tillsätt lagerblad. Rör om, koka upp och sjud ca 15 minuter.
Ta upp lagerbladen. Fördela surkålen på varma tallrikar och lägg på korvarna. Servera med kokt potatis och senap. Toppa med det strimlade äpplet.