Syrlig kålsallad med fläskfilé och svamp | Svenskt Kött

Syrlig kålsallad med fläskfilé och svamp

Detta recept på syrlig kålsallad med fläskfilé och svamp är krämigt, krispigt och alldeles, alldeles underbart! I den här rätten serveras stekt fläskfilé med en citronsmakande kålsallad och krämig svampblandning. En perfekt hösträtt helt enkelt.

Ingredienser

4 personer

500 g fläskfilé, putsad
1 tsk salt
1 krm malen vitpeppar
1 dl vetemjöl
20 g smör
1 citron, tvättad

Krämig svamp:
400 g blandsvamp, i kvartar
20 g smör
1 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
1 schalottenlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 msk persilja, hackad
½ tsk salt
½ krm malen vitpeppar

Syrlig kålsallad:
350 g savoykål, finstrimlad
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, finhackad
½ röd spansk peppar, finstrimlad
½ tsk salt
½ krm malen svartpeppar

Till servering:
4 skivor baguette, rostade

Gör så här

Skär fläskfilén i medaljonger, cirka 3 cm tjocka. Tryck lätt på dem, krydda med salt och peppar. Riv citronens skal fint och pressa ut saften. Spara citronskalet till svampen och saften till kålsalladen.

Krämig svamp: Värm smöret i en panna på hög värme, och bryn svampen. Sänk värmen till medel och stek svampen 4–5 minuter. Tillsätt grädden och smula ner buljongtärningen. Blanda samman lök, vitlök, persilja och rivet citronskal. Tillsätt och krydda med salt och peppar.

Syrlig kålsallad: Lägg kålen i en bunke. Blanda samman citronsaften med olja, vitlök, chili, salt och peppar. Vänd ner dressingen i kålen.

Vänd filémedaljongerna i mjöl. Hetta upp smöret i en panna och bryn medaljongerna i 1 minut på varje sida. Sänk värmen till medel stek dem färdiga 2–3 minuter på varje sida.

Servering: Lägg fläskfilémedaljongerna på serveringstallrikar. Lägg på svampen och kålsalladen. Servera med brödet.

FLER RECEPT

Rulla till toppen