Strö salt över griskinderna och lägg dem i en skål. Täck med plastfolie och låt stå ca 1 timme.
Smält smöret i en kastrull, lägg ner köttet och häll på rapsolja så att det täcker. Tillsätt kryddor, vinäger, lök och vitlök. Koka upp, sänk värmen till låg och sjud sakta utan lock i ca 1 timme. Lyft upp köttet som ligger närmast bottnen några gånger så att det inte bränner fast. Låt köttet svalna.
Koka upp lättsaltat vatten och förväll brysselkålen i saltat vatten. Skär savojkålsbladen i bitar och förväll även dem. Låt de båda kålsorterna rinna av i ett durkslag och lägg dem sedan i en skål med iskallt vatten. Den snabba nedkylningen gör att den gröna färgen bevaras bättre. Sila bort vattnet när kålen har kallnat.
Kålsallad:
Fräs löken tills den är mjuk och genomskinlig, tillsätt äppelklyftorna, fortsätt att fräsa tills de är mjuka. Halvera brysselkålshuvudena och blanda ner dem i röran tillsammans med savojkålsbladen. Låt allt bli varmt. Blanda samman ingredienserna till dressingen och vänd ner den i de varma grönsakerna
Servering:
Lyft upp griskinderna ur oljan. Stek dem eller grilla dem i grillpanna så att de får färg. Skär upp i skivor och strö över flingsalt. Lägg upp salladen i varma djupa tallrikar och toppa med köttet.
Tips:
Griskinderna kan även tillagas i ugn på 125˚.