Detta recept på rödvinsbrässerad ox- och griskind med tryffelpotatispuré och senapspicklad kålrot är framtaget Emilia Nilsson från Silsjönäs i Jämtland. Där driver hon en gård med både grisar och nötdjur sida vid sida med sin familj i tre generationer. Förra året kom Emilia trea i TV-programmet Sveriges Mästerkock. Här berättar hon själv om denna rätt;
”Denna rätt är enligt mig helt fantastiskt god med sin djupa smak av vinet tillsammans med kinderna som smälter i munnen, en otroligt len tryffelpuré och senapspicklad kålrot som tar rätten till en ny nivå. I den här rätten har jag valt att använda mig av både ox- och griskind då blandningen av de olika sorterna förhöjer smaken och kompletterar varandra på ett riktigt fint sätt. Om man inte får tag på kinder så kan man använda sig av högrev av nöt som man skär i större bitar. Det blir riktigt gott!”
Kolla också gärna in Emilias andra recept: frasiga rårakor med pepparrotskräm, sidfläsk, grönkålschips och whiskeylingon och det härliga fredagsreceptet på taco med långbakad fläsksida, hembakt tortillabröd, kål och ärtgucamole.