Köttet från bogen är magert och innehåller mycket bindväv. Det gör att det kräver lång tillagningstid för att bli mört, men oj, så gott det blir! Bacon, curry och äpple sätter smak.

Köttet från bogen är magert och innehåller mycket bindväv. Det gör att det kräver lång tillagningstid för att bli mört, men oj, så gott det blir! Bacon, curry och äpple sätter smak.
4 portioner
400 g grisbog, tärnad
salt och malen vitpeppar
1 msk smör
1 pkt bacon (140 g), tärnat
½ tsk curry
1 vitlöksklyfta, hackad
1 tsk spansk peppar, tärnad
1 dl vitt vin
vatten
1 morot, tärnad
1 liten palsternacka, tärnad
½ äpple, tärnat
1 tsk rapsolja
1 msk mango chutney
bladpersilja, grovhackad
Till servering:
buljongkokt råris
Krydda köttet med salt och peppar och bryn det i smör i en stekpanna. Lägg över i en kastrull. Fräs baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Lägg det i kastrullen, krydda med curry, vitlök och chili.
Tillsätt vin och vatten så att det täcker. Koka upp, sänk värmen och sjud 35 minuter under lock. Tillsätt morot och palsternacka och sjud ytterligare 10 minuter tills köttet är mört och rotsakerna mjuka.
Fräs äpplet i olja. Lägg ⅔ i grytan och spara resten till garnering. Tillsätt mango chutney i grytan och justera kryddningen med salt och peppar. Sjud ca 3 minuter.
Servering:
Toppa grytan äpple och persilja, och servera med ris.