Bräsera / Grytsteka

Cassoulet med lammlägg

Cassoulet med lammlägg

Cassoulet med lammlägg är en traditionell bön- och köttgryta från Languedoc i södra Frankrike , en riktigt mustig och rustik maträtt som värmer gott.

Oxrullader med fransk potatiskaka

Oxrulader med fransk potatiskaka

De här oxruladerna är fyllda med fransk senap, franska örter, gurka och skinka. Det är en klassisk fyllning i rulader. Rätten passar fint att servera med en potatiskaka.

Bräserad lammtunnbringa med rotfrukter

Värm ugnen till 150˚. Lägg lammbringan på en skärbräda med skinnsidan neråt. Strö över vitlök, citronskal, salt, peppar, timjan och rosmarin. Rulla ihop bringan som …

Grytstekt oxbringa med ben och smörsvängda betor

Bringa med ben är en fantastisk styckningsdetalj att tillaga som långkok. Låt fett, senor och ben sitta kvar under tillagningen. Fettet smälter ut och senorna förvinner. Benen tillför ovärderlig umamismak till den färdiga steken. Du kan antingen låta grytan koka på låg värme i ugn, eller på spisen. Det här receptet kan du använda som grundrecept för grytstekt oxbringa. 

Fylld urbenad kalvtunnbringa

Oftast går kalvens tunnbringa till charktillverkning, men om du beställer i god tid hos en välsorterad köttbutik kan du laga fylld tunnbringa. Det här receptet kan du använda som grundrecept när du ska laga fylld tunnbringa av kalv. Servera rullen i skivor med kantarellsås. 

Kalvstek med ädel gräddsås

Krydda köttet med salt och peppar och bryn i en stekgryta. Häll på buljong, koka upp och sänk värmen. Låt sjuda under lock till innertemperatur …

Rulla till toppen