Bräsera / Grytsteka

Cassoulet med lammlägg

Cassoulet med lammlägg

Cassoulet med lammlägg är en traditionell bön- och köttgryta från Languedoc i södra Frankrike , en riktigt mustig och rustik maträtt som värmer gott.

Oxrullader med fransk potatiskaka

Oxrulader med fransk potatiskaka

De här oxruladerna är fyllda med fransk senap, franska örter, gurka och skinka. Det är en klassisk fyllning i rulader. Rätten passar fint att servera med en potatiskaka.

Bräserad lammtunnbringa med rotfrukter

Värm ugnen till 150˚. Lägg lammbringan på en skärbräda med skinnsidan neråt. Strö över vitlök, citronskal, salt, peppar, timjan och rosmarin. Rulla ihop bringan som …

Grytstekt oxbringa med ben och smörsvängda betor

Bringa med ben är en fantastisk styckningsdetalj att tillaga som långkok. Låt fett, senor och ben sitta kvar under tillagningen. Fettet smälter ut och senorna förvinner. Benen tillför ovärderlig umamismak till den färdiga steken. Du kan antingen låta grytan koka på låg värme i ugn, eller på spisen. Det här receptet kan du använda som grundrecept för grytstekt oxbringa. 

Slottstek

En riktig söndagsstek som serveras med sin speciella sås som smaksätts med ansjovis. Medan steken puttrar i sin gryta hinner du pyssla ihop alla klassiska tillbehör. Det här smakar precis som hemma hos farmor eller mormor.

Scroll to Top