Tillagning: Bräsera/Grytsteka

Grytstekt oxbringa med ben och smörsvängda betor

Bringa med ben är en fantastisk styckningsdetalj att tillaga som långkok. Låt fett, senor och ben sitta kvar under tillagningen. Fettet smälter ut och senorna förvinner. Benen tillför ovärderlig umamismak till den färdiga steken. Du kan antingen låta grytan koka på låg värme i ugn, eller på spisen. Det här receptet kan du använda som grundrecept för grytstekt oxbringa. 

Läs mer

Bräserad flankstek

Allt sedan flankstek började styckas ut och säljas i vårt land har det blivit allt mer populär. Vi lägger den gärna på grillen, men den passar även för tillagning i fuktig värme. Det här är ett enkelt recept som ger fantastiskt gott resultat. 

Läs mer

Slottstek

En riktig söndagsstek som serveras med sin speciella sås som smaksätts med ansjovis. Medan steken puttrar i sin gryta hinner du pyssla ihop alla klassiska tillbehör. Det här smakar precis som hemma hos farmor eller mormor.

Läs mer

Porterstek

Kött med mycket bindväv och lite fett behöver sjuda länge för att bli mört och välsmakande. Här får köttet smak av såväl vinbärssaft som porter. Ofta säljs nätade stekar av nötkött under namnet ’nötstek av bog’ eller ’nötstek av fransyska’. Det är en sådan bit du ska använda till porterstek.

Läs mer

Högrevsstek i panna

Den här steken sta stå och puttra på spisen under lock i fuktig värme. När köttet är mört har du fått en mustig tomatsås på köpet och dessutom ett välsmakande kött. Servera gärna gnocchi till – även om såväl ris som potatis smakar bra.

Läs mer
Scroll to Top