Den här rätten kan du servera som en liten förrätt eller snacks. Pumpa, tomater och äggdipp gör du klara i förväg, så behöver du bara steka baconet före servering.
Knaperstekt bacon med bakad tomat, syltad pumpa samt äggdip
Ingredienser
4 portioner
2 paket bacon á 140 g
Syltad pumpa:
300 g pumpa (gärna Muscat-pumpa)
1 dl socker
1 dl vit vinäger
1 ½ dl vatten
Bakad tomat:
4 tomater, i halvor
Äggdipp:
3 ägg
2 msk mjölk
2 msk smör
salt och malen svartpeppar
Du behöver också:
kastrull med släpp lätt-beläggning
mixerstav
Gör så här
Syltad pumpa:
Skala pumpan och skär den i tärningar. Lägg dem i kokande saltat vatten och koka tills de är mjuka. Koka upp socker, vinäger och vatten. Lägg pumpabitarna i den ljumma lagen. Låt svalna.
Bakad tomat:
Värm ugnen till 100º. Lägg tomathalvorna på en plåt, krydda med salt, peppar och socker. Baka i ugnen, gärna i varmluft, ca 2 timmar eller tills tomaterna ser lite lätt uttorkade ut.
Äggdip:
Blanda ägg och mjölk i en kastrull med släpp-lätt beläggning. Värm upp och mixa sedan äggröran med stavmixer. Tillsätt 2 msk smör och ev lite mer mjölk. Mixa tills konsistensen är krämig och slät. Krydda med salt och peppar.
Servering:
Lägg baconet i kall panna, hetta upp och knaperstek i fettet som smälter ut. Servera baconet nystekt med bakad tomat och syltad pumpa. Doppa det knaperstekta baconet i äggdippen.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Hackat innanlår med syltad kålrabbi och emulsion på dragon
Gryta med grisbog, pumpa och svamp med Blå Kongo
Ärtor Française med knaperstekt fläsk och ugnsbakad potatis
Bacon och ägg med bakad rotselleri och krassemajonnäs
Bakad potatis med oströra och bacon
Rökig gryta på bog med äppel- och senapscrème samt pepparrotskål