Det här är ett grundrecept på grillspett av antingen gris, nöt eller lammkött. Du får också förslag på goda grillsåser att servera till.
Grillspett
Ingredienser
4 portioner
600 g kött, tärnat 2X2 cm
salt och peppar
1 dl grillolja
Du behöver också:
8 grillspett av trä, blötlagda
Grillsås:
2 dl créme fraiche
salt och malen vitpeppar
blanda med
till griskött: riven färsk ingefära, riven vitlök och timjan
till nötkött: oregano, grönpeppar och paprika
till lammkött: pressad citronsaft, salvia och rosépeppar
Till servering:
potatissallad
grönsallad
Gör så här
Blanda samman ingredienserna till grillsåsen och ställ svalt till servering.
Trä upp köttet på spett och krydda. Grilla spetten ca 7 minuter sammanlagt över grå glödbädd. Vrid spetten under grillningen. Pensla med grillolja mot slutet av grilltiden.
Servera spetten nygrillade med potatissallad och grönsallad.
Tips:
Använd antingen samma sorts kött eller blanda olika köttslag. Huvudsaken är att du väljer bitar som har samma tillagningstid.
-Vill du använda griskött, välj bog eller skinka.
-Av nötköttet passar biff eller rostbiff.
-Är det lamm du väljer, ta bog eller stek.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Anticuchos de corazon – grillspett med nöthjärta
Grillspett med sommargrönsaker, fläskfilé och lever
Marinerat grillspett med rostade jordnötter, risnudlar och nuoc cham
Citrusglazeade grillspett med dijonpotatissallad
Asiatiska grillspett med sesamfrö
Thailändska grillspett Moo Ping med chilidippsås och gurksallad.