Grillspett | Svenskt Kött

Grillspett

Det här är ett grundrecept på grillspett av antingen gris, nöt eller lammkött. Du får också förslag på goda grillsåser att servera till. 

Ingredienser

4 portioner

600 g kött, tärnat 2X2 cm
salt och peppar
1 dl grillolja

Du behöver också:
8 grillspett av trä, blötlagda

Grillsås:
2 dl créme fraiche
salt och malen vitpeppar
blanda med
till griskött: riven färsk ingefära, riven vitlök och timjan
till nötkött: oregano, grönpeppar och paprika
till lammkött: pressad citronsaft, salvia och rosépeppar

Till servering:
potatissallad
grönsallad

Gör så här

Blanda samman ingredienserna till grillsåsen och ställ svalt till servering.

Trä upp köttet på spett och krydda. Grilla spetten ca 7 minuter sammanlagt över grå glödbädd. Vrid spetten under grillningen. Pensla med grillolja mot slutet av grilltiden.

Servera spetten nygrillade med potatissallad och grönsallad. 

Tips:
Använd antingen samma sorts kött eller blanda olika köttslag. Huvudsaken är att du väljer bitar som har samma tillagningstid.

-Vill du använda griskött, välj bog eller skinka.

-Av nötköttet passar biff eller rostbiff.

-Är det lamm du väljer, ta bog eller stek.

FLER RECEPT

Rulla till toppen