Grillspett med asiatiska smaker som serveras med en fräsch sallad och nudlar. Du kan grilla antingen i grillpanna eller på utegrill, allt efter smak och säsong.
Asiatiska grillspett med sesamfrö
Ingredienser
4 portioner
500 g nötytterlår, tärnat 2 x 2 cm
2 msk sesamfrö
grillspett av trä, blötlagda
Marinad:
½ dl rapsolja
2 msk soja
2 msk färsk koriander, grovhackad
1 vitlöksklyfta, riven
1 röd chili, finhackad
1 msk färsk ingefära, riven
Nudelsallad:
250 g äggnudlar
4 tomater, tärnade
1 papaya, tärnad
blandade salladssorter, strimlade
1 dl cashewnötter
½ dl sweet chili-sås
Gör så här
Marinad: Blanda samman rapsolja, soja, koriander, vitlök, chili och ingefära i en plastpåse. Trä upp köttet på spett och lägg i marinaden. Marinera kallt 2 timmar.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och spola dem hastigt i kallt vatten. Blanda samman tomat, papaya och salladsblad. Strö över cashewnötterna och häll över sweet chili-sås.
Låt spetten rinna av och grilla ca 6 minuter. Vänd flera gånger. Strö över sesamfrö.
Servera spetten nygrillade tillsammans med nudlarna och salladen.