Asiatiska grillspett med sesamfrö

Grillspett med asiatiska smaker som serveras med en fräsch sallad och nudlar. Du kan grilla antingen i grillpanna eller på utegrill, allt efter smak och säsong.

Ingredienser

4 portioner

500 g nötytterlår, tärnat 2 x 2 cm
2 msk sesamfrö
grillspett av trä, blötlagda

Marinad:
½ dl rapsolja
2 msk soja
2 msk färsk koriander, grovhackad
1 vitlöksklyfta, riven
1 röd chili, finhackad
1 msk färsk ingefära, riven

Nudelsallad:
250 g äggnudlar
4 tomater, tärnade
1 papaya, tärnad
blandade salladssorter, strimlade
1 dl cashewnötter
½ dl sweet chili-sås

Gör så här

Marinad: Blanda samman rapsolja, soja, koriander, vitlök, chili och ingefära i en plastpåse. Trä upp köttet på spett och lägg i marinaden. Marinera kallt 2 timmar.

Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och spola dem hastigt i kallt vatten. Blanda samman tomat, papaya och salladsblad. Strö över cashewnötterna och häll över sweet chili-sås.

Låt spetten rinna av och grilla ca 6 minuter. Vänd flera gånger. Strö över sesamfrö.

Servera spetten nygrillade tillsammans med nudlarna och salladen. 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top