De här grillspetten får härlig tex mex-smak av den kryddiga marinaden. Grilla på utegrill eller i grillpanna, och servera med guacamole och tortillabröd.
Mexikanska grillspett med guacamole
Ingredienser
4 portioner
500 g rostbiff, innanlår eller entrecote, tärnat 2 x 2 cm
1 röd paprika
1 grön paprika
1 zucchini
salt
Marinad:
½ dl olja
½ dl soja
½ dl chilisås
2 msk rödvinsvinäger
2 msk farinsocker
1 tsk paprikapulver
Guacamole:
2 mogna avokador
1 msk citronsaft
1 schalottenlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, riven
3 dl gräddfil
salt och malen svartpeppar
Till servering:
tortillabröd
Du behöver också:
trägrillspett, blötlagda
Gör så här
Blanda samman alla ingredienser till marinaden. Lägg i köttet och marinera minst 2 timmar.
Guacamole:
Gröp ut avokadoköttet ur skalen och mosa med citronsaft. Blanda med övriga ingredienser och krydda med salt och peppar. Ställ svalt till servering.
Trä köttet på spett. Skär grönsakerna i lagom stora bitar och trä dem på separata spett.
Grilla spetten med kött ca 6 minuter och vrid dem under tiden.Grilla spetten med grönsaker ca 4 minuter och vrid dem under tiden. Servera spetten nygrillade med guacamole och tortillabröd.
.