Grillade revbensspjäll med härliga, heta mexikanska kryddor och tex mex-tillbehör. Grilla i ugn eller på utegrill.
Mexikanska grillade revbensspjäll
Ingredienser
4 portioner
1 kg tjocka revben, i ribbor
salt och malen svartpeppar
Marinad:
1 dl olja
1 dl soja
½ dl pressad citronsaft
3 vitlöksklyftor, rivna
1 msk tomatpuré
1 ½ tsk spiskummin
1 ½ tsk koriander
1 ½ tsk chilipulver
1 krm svartpeppar
Till servering:
nachips
tacosås
guacamole
tomatsallad
Gör så här
Blanda samman alla ingredienser till marinaden i en tjock plastpåse. Lägg i köttet och marinera minst 2 timmar.
Trä upp köttbitarna på spett. Krydda med salt och peppar. Grilla spjällen ca 20 minuter. Vänd spjällen flera gånger under grillningen.
Servera med guacamole, nachips, tacosås och tomatsallad.
Tips:
Spjällen kan också grillas i ugn på 275°.