Förkokta grillade revbensspjäll med potatissallad

Om du förkokar revbensspjäll och gör potatissalladen i förväg, tar själva matlagningen omkring en kvart. Perfekt mat om du ska bjuda gäster och inte vill stå i köket. 

Ingredienser

4 portioner

1 kg tjocka revbensspjäll
1−1½ liter kraftig buljong
½ dl grillolja
2 msk barbecuesås

Potatissallad:
600 g kokt potatis, skivad
1 knippa rädisor, skivade

Dressing:
2 msk vinäger
4 msk olja
2 tsk dijonsenap
½ tsk salt
1 krm vitpeppar, nymald
1 vitlöksklyfta, pressad
1 dl finhackat kryddgrönt; persilja, gräslök, dill

Gör så här

Lägg spjället i en kastrull. Koka upp buljongen och häll den kokande över köttet. Låt koka upp, sänk värmen och låt sjuda under lock ca 45 minuter.

Potatissallad:
Blanda samman vinäger, olja, senap, salt och peppar. Tillsätt vitlök och kryddgrönt. Blanda potatis och rädisor, och rör försiktigt ner dressingen. Låt dra cirka 30 minuter.

Dela spjället i ribbor genom att skära mellan varje ben. Pensla ribborna med grillolja. Grilla spjällen på utegrill eller i grillpanna, 5−7 minuter per sida, tills de fått färg och är genomvarma.

Pensla med litet av barbequesåsen mot slutet av grillningen. Servera genast med potatissalladen. 

FLER RECEPT

Rulla till toppen