Förkokta grillade revbensspjäll med potatissallad

Om du förkokar revbensspjäll och gör potatissalladen i förväg, tar själva matlagningen omkring en kvart. Perfekt mat om du ska bjuda gäster och inte vill stå i köket. 

Ingredienser

4 portioner

1 kg tjocka revbensspjäll
1−1½ liter kraftig buljong
½ dl grillolja
2 msk barbecuesås

Potatissallad:
600 g kokt potatis, skivad
1 knippa rädisor, skivade

Dressing:
2 msk vinäger
4 msk olja
2 tsk dijonsenap
½ tsk salt
1 krm vitpeppar, nymald
1 vitlöksklyfta, pressad
1 dl finhackat kryddgrönt; persilja, gräslök, dill

Gör så här

Lägg spjället i en kastrull. Koka upp buljongen och häll den kokande över köttet. Låt koka upp, sänk värmen och låt sjuda under lock ca 45 minuter.

Potatissallad:
Blanda samman vinäger, olja, senap, salt och peppar. Tillsätt vitlök och kryddgrönt. Blanda potatis och rädisor, och rör försiktigt ner dressingen. Låt dra cirka 30 minuter.

Dela spjället i ribbor genom att skära mellan varje ben. Pensla ribborna med grillolja. Grilla spjällen på utegrill eller i grillpanna, 5−7 minuter per sida, tills de fått färg och är genomvarma.

Pensla med litet av barbequesåsen mot slutet av grillningen. Servera genast med potatissalladen. 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top