Mexikansk grönsaksblandning är ett gott tillbehör till kryddig chorizo. Det bästa är att hela den här måltiden är snabblagad och passar perfekt när du kommer hem och alla i huset vill ha mat NU!
Grillad Chorizo med mexikanska grönsaker
Ingredienser
4 portioner
4 st chorizo
Mexikansk grönsaksblandning:
1 gul lök, finhackad
1 msk rapsolja
1 gul paprika, tärnad
1 zucchini, tärnad
500 g krossade tomater
1 tsk malen spiskummin
salt och malen svartpeppar
2 vitlöksklyftor, pressade
2 dl majskorn, avrunna
1 msk färsk koriander, hackad
Gör så här
Stick några hål i korvarna för att hindra att de spricker vid grillning eller stekning.
Mexikansk grönsaksblandning:
Fräs lök i olja och lägg över i en gryta. Tillsätt paprika, zucchini och tomater. Krydda med spiskummin, salt och peppar. Koka upp och låt sjuda 5 minuter. Tillsätt vitlök och rör ner majs och koriander före servering.
Hetta upp en grillpanna eller stekpanna och lägg i korvarna. Sänk temperaturen till medeltemperatur. Grilla eller stek korvarna i några minuter per sida. Vänd flera gånger så att de inte bränns.
Servera korven med grönsaksblandningen.