Feijoada – brasiliansk böngryta med chorizo och fläskkarré
Feijoada – brasiliansk böngryta med chorizo och fläskkarré passar fint i höstmörkret. Den blir så god eftersom kött och bönor är bra smakkamrater.
Feijoada – brasiliansk böngryta med chorizo och fläskkarré passar fint i höstmörkret. Den blir så god eftersom kött och bönor är bra smakkamrater.
Det här är en elegant förrätt som du åstadkommer ganska lätt med hjälp av chorizo och kronärtskockshjärtan på burk.
En värmande soppa som serveras med kryddig korv på spett. Enkelt och snabblagat.
Om du har kikärter och krossade tomater på lut är det här världens enklaste och snabbaste varma sallad. God lunch eller kvällsmåltid för en person.
Ibland smakar det så gott med en värmande soppa. Och det gör inget att soppan är snabblagad, som den här. Till soppan serverar vi även kryddig korv på spett.
Det här är en liten läcker förrätt, som vid första anblicken kan verka helt osannolik, men som är fantastiskt spännande och god. Fast bjud bara gäster med nyfikenhet och matfantasi på den här rätten.
Kan köttgryta vara snabbmat? Ja, om du använder mör fläskfilé, som har kort tillagningstid. Den här grytan är att räkna som en klassiker i svenska hem. Receptet publicerades första gången 1976 i mattidningen Allt om Mat, och hette då Kreolskans söndagsgryta. Receptet kan dubbleras.
Mexikansk grönsaksblandning är ett gott tillbehör till kryddig chorizo. Det bästa är att hela den här måltiden är snabblagad och passar perfekt när du kommer hem och alla i huset vill ha mat NU!