Blomkåls- och parmesansoppa med chorizospett | Svenskt Kött

Blomkåls- och parmesansoppa med chorizospett

Ibland smakar det så gott med en värmande soppa. Och det gör inget att soppan är snabblagad, som den här. Till soppan serverar vi även kryddig korv på spett. 

Ingredienser

4 portioner

300 g chorizo, skivad
1 msk smör
500 g blomkål, i buketter
1 liter ljus grönsaksbuljong
salt och malen vitpeppar
2 msk vetemjöl
½ dl grädde
40 g riven parmesanost

Gör så här

Koka blomkålen i hälften av buljongen. Mixa i matberedare och tillsätt resterande buljong. Krydda.

Blanda samman mjöl och grädde, och red soppan genom att röra ner blandningen. Koka upp, sänk värmen till medel och sjud 3 minuter.

Stek korven i matfett och trä på spett.

Strö ost över soppan och servera med korvspetten. 

FLER RECEPT

Rulla till toppen