Ibland smakar det så gott med en värmande soppa. Och det gör inget att soppan är snabblagad, som den här. Till soppan serverar vi även kryddig korv på spett.
Blomkåls- och parmesansoppa med chorizospett
Ingredienser
4 portioner
300 g chorizo, skivad
1 msk smör
500 g blomkål, i buketter
1 liter ljus grönsaksbuljong
salt och malen vitpeppar
2 msk vetemjöl
½ dl grädde
40 g riven parmesanost
Gör så här
Koka blomkålen i hälften av buljongen. Mixa i matberedare och tillsätt resterande buljong. Krydda.
Blanda samman mjöl och grädde, och red soppan genom att röra ner blandningen. Koka upp, sänk värmen till medel och sjud 3 minuter.
Stek korven i matfett och trä på spett.
Strö ost över soppan och servera med korvspetten.