Mustig rot- och grönsakssoppa med falukorv | Svenskt Kött

Mustig rot- och grönsakssoppa med falukorv

Den här soppan gör du snabbt och enkelt om du har en matberedare till hands. Något längre tid tar det att strimla grönsaker och rotfrukter för hand, men soppan blir hur som helst lika god. 

Ingredienser

4 portioner

300 g falukorv, tärnad
2 msk smör
1 morot
1 palsternacka
1 gul lök
300 g vitkål
1 äpple, tärnat

1 msk färsk mejram, finhackad
2 msk färsk timjan, finhackad
1 lagerblad
1 liter köttbuljong
1 msk grov fransk senap
salt och vitpeppar
1 dl örtcrème fraiche

Topping:
4 kvistar färsk timjan
krutonger med vitlökssmak

Gör så här

Strimla rotfrukter, lök och vitkål i matberedare. Fräs korven i smör i en gryta. 

Lägg i det strimlade och äpple och fräs några min. Tillsätt kryddor och buljong. Koka upp, sänk värmen till medel och sjud soppan 5 minuter. Krydda soppan med senap, salt och peppar, och smaka av noga. 

Servering:
Rör ner crème fraiche. Toppa med timjankvist och krutonger.

FLER RECEPT

Rulla till toppen