Mustig ragu med fläskkött, pasta och tomatsallad

Släng ihop en jättegod pastarätt! Som en mustig ragu med fläskkött, pasta och tomatsallad. Denna ragu består bland annat av grytbitar av gris, morötter, selleri och lök och serveras med pasta och tomatsallad. Pastasorten papardelle passar fint att servera till en mustig ragu och tomatsalladen kompletterar fint.   

Ingredienser

4 personer

600 g grytbitar av gris
1 tsk salt
1 krm malen vitpeppar
1+1 msk neutral rapsolja
1 stor gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 morötter, fintärnade
4 blekselleristjälkar, fintärnade
3 dl rött vin
600 g krossade tomater
1 msk tomatpuré

Kryddbukett:
1 färsk rosmarinkvist
2 färska salviakvistar
3 lagerblad

Tomatsallad:
6 mogna tomater, i klyftor
1 liten rödlök, i tunna skivor
8 svarta oliver
1 färsk basilikakvist, plockade blad

Dressing:
½ dl olja
2 msk äppelcidervinäger
½ tsk socker
salt och malen vitpeppar

Till servering:
4 portioner papardelle-pasta
riven parmesan

Gör så här

Torka köttet med hushållspapper och krydda med salt och peppar. Värm 1 msk olja i en panna på hög värme och bryn köttet. Lägg över det i en gryta. Hetta upp resten av oljan och fräs grönsakerna i den i någon minut. Lägg över grönsakerna i grytan.

Häll vinet i pannan och låt det reducera till hälften. Häll över vinet i grytan. Tillsätt krossade tomater och tomatpuré. Tillsätt kryddbuketten och lägg på ett lock. Koka upp, sänk värmen till låg och låt ragun sjuda i 20-30 minuter eller tills köttet är mört. Smaka av och justera kryddningen med salt och peppar.

Lägg tomater, lök och oliver till tomatsalladen i en skål. Blanda samman olja, vinäger, socker, salt och peppar till dressingen. Häll den över och dekorera med basilikablad. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

Servering: Lägg upp ragu och pasta på varma tallrikar. Riv över parmesan. Servera tomatsalladen på en liten tallrik vid sidan av.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top