Torka köttet med hushållspapper och krydda med salt och peppar. Värm 1 msk olja i en panna på hög värme och bryn köttet. Lägg över det i en gryta. Hetta upp resten av oljan och fräs grönsakerna i den i någon minut. Lägg över grönsakerna i grytan.
Häll vinet i pannan och låt det reducera till hälften. Häll över vinet i grytan. Tillsätt krossade tomater och tomatpuré. Tillsätt kryddbuketten och lägg på ett lock. Koka upp, sänk värmen till låg och låt ragun sjuda i 20-30 minuter eller tills köttet är mört. Smaka av och justera kryddningen med salt och peppar.
Lägg tomater, lök och oliver till tomatsalladen i en skål. Blanda samman olja, vinäger, socker, salt och peppar till dressingen. Häll den över och dekorera med basilikablad. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Servering: Lägg upp ragu och pasta på varma tallrikar. Riv över parmesan. Servera tomatsalladen på en liten tallrik vid sidan av.