Skink- och grönsakssoppa med örtkräm

Det här är en snabblagad vardagssoppa som du lagar av färsk skinka eller bog med en förpackning djupfryst grönsaksblandning. 

Ingredienser

4 portioner

300 g skinka eller bog, strimlad
1 liter grönsaksbuljong
250 g ratatouillegrönsaker
1 msk rapsolja
1 tsk paprikapulver
1 krm kajennpeppar
½ tsk salt

Örtkräm:
1 dl kesella
1 dl créme fraiche
1 vitlöksklyfta, hackad
2 msk färsk salvia, hackad
2 msk persilja, hackad
salt och malen vitpeppar

Gör så här

Lägg ner köttet i kokande buljong och koka ca 15 minuter.

Fräs grönsaker i olja och lägg över i buljongen. Koka upp. Krydda med paprika, peppar och salt.

Blanda samman ingredienserna till örtkrämen och servera till soppan.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top