Det här är en terrin som du gör av grönsaker och rökt skinka. Skär upp i portionsbitar eller skivor och servera som förrätt eller mingelmat.

Det här är en terrin som du gör av grönsaker och rökt skinka. Skär upp i portionsbitar eller skivor och servera som förrätt eller mingelmat.
10 portioner
250 g rökt skinka, tärnad
smör och ströbröd
1 gul lök, hackad
1 msk smör
200 g färsk broccoli, i buketter
4 ägg
2 dl creme fraiche
salt och vitpeppar
½ dl färska örter, grovhackade
½ dl ost, riven
Till dekoration:
krasse
Du behöver också:
avlång ugnssäker form
Värm ugnen till 200°. Smörj och bröa formen.
Fräs löken i smör och blanda samman med skinkan. Skölj broccolin. Lägg lök, skinka och broccoli i formen.
Vispa ägg och crème fraiche, krydda med salt och peppar. Blanda ner örter och ost. Häll äggblandningen i formen och grädda ca 40 minuter.
Låt svalna något och skär upp. Garnera med krasse.