Skink- och grönsaksterrin | Svenskt Kött

Skink- och grönsaksterrin

Det här är en terrin som du gör av grönsaker och rökt skinka. Skär upp i portionsbitar eller skivor och servera som förrätt eller mingelmat. 

Ingredienser

10 portioner

250 g rökt skinka, tärnad
smör och ströbröd
1 gul lök, hackad
1 msk smör
200 g färsk broccoli, i buketter
4 ägg
2 dl creme fraiche
salt och vitpeppar
½ dl färska örter, grovhackade
½ dl ost, riven

Till dekoration:
krasse

Du behöver också:
avlång ugnssäker form

Gör så här

Värm ugnen till 200°. Smörj och bröa formen.

Fräs löken i smör och blanda samman med skinkan. Skölj broccolin. Lägg lök, skinka och broccoli i formen.

Vispa ägg och crème fraiche, krydda med salt och peppar. Blanda ner örter och ost. Häll äggblandningen i formen och grädda ca 40 minuter.

Låt svalna något och skär upp. Garnera med krasse.

FLER RECEPT

Rulla till toppen