Skink- och grönsaksterrin

Det här är en terrin som du gör av grönsaker och rökt skinka. Skär upp i portionsbitar eller skivor och servera som förrätt eller mingelmat. 

Ingredienser

10 portioner

250 g rökt skinka, tärnad
smör och ströbröd
1 gul lök, hackad
1 msk smör
200 g färsk broccoli, i buketter
4 ägg
2 dl creme fraiche
salt och vitpeppar
½ dl färska örter, grovhackade
½ dl ost, riven

Till dekoration:
krasse

Du behöver också:
avlång ugnssäker form

Gör så här

Värm ugnen till 200°. Smörj och bröa formen.

Fräs löken i smör och blanda samman med skinkan. Skölj broccolin. Lägg lök, skinka och broccoli i formen.

Vispa ägg och crème fraiche, krydda med salt och peppar. Blanda ner örter och ost. Häll äggblandningen i formen och grädda ca 40 minuter.

Låt svalna något och skär upp. Garnera med krasse.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top