Den här terrinen kan du göra av överbliven julskinka eller annan kokt, rimmad skinka. Den passar också bra att laga om du har överblivet potatismos på lut.
Skink- och potatisterrin med julrester
Ingredienser
4 portioner
8 skivor skinka, kokt rimmad
7 dl hemlagat potatismos
2 krm riven muskotnöt
4 ägg
400 g djupfryst bladspenat
grovmalen svartpeppar
2 msk smält smör till form
4 inlagda hela rödbetor
Till servering:
senap
inlagda rödbetor
Du behöver också:
avlång ugnssäker form
Gör så här
Värm ugnen till 150º. Krydda moset med muskot och rör i äggen. Låt spenaten tina och rinna av. Pensla formen med smält smör.
Lägg hälften av skinkan i bottnen på formen. Fyll därefter med hälften av spenaten och moset och krydda med svartpeppar. Lägg ytterligare ett lager med skinka, spenat och mos.
Grädda i ugn ca 30 minuter. Servera i skivor med inlagda rödbetor och senap.