Skink- och potatisterrin med julrester | Svenskt Kött

Skink- och potatisterrin med julrester

Den här terrinen kan du göra av överbliven julskinka eller annan kokt, rimmad skinka. Den passar också bra att laga om du har överblivet potatismos på lut. 

Ingredienser

4 portioner

8 skivor skinka, kokt rimmad
7 dl hemlagat potatismos
2 krm riven muskotnöt
4 ägg
400 g djupfryst bladspenat
grovmalen svartpeppar
2 msk smält smör till form
4 inlagda hela rödbetor

Till servering:
senap
inlagda rödbetor

Du behöver också:
avlång ugnssäker form

Gör så här

Värm ugnen till 150º. Krydda moset med muskot och rör i äggen. Låt spenaten tina och rinna av. Pensla formen med smält smör.

Lägg hälften av skinkan i bottnen på formen. Fyll därefter med hälften av spenaten och moset och krydda med svartpeppar. Lägg ytterligare ett lager med skinka, spenat och mos.

Grädda i ugn ca 30 minuter. Servera i skivor med inlagda rödbetor och senap.

FLER RECEPT

Rulla till toppen