Getostfylld skinkschnitzel med baconpasta | Svenskt Kött

Getostfylld skinkschnitzel med baconpasta

Skink- eller fläskschnitzel är jättego och snabblagad mat. Fyll gärna köttet med något gott, som här med getost och tomat, stek och servera med snabblagad pasta. En festlig vardagsmiddag eller en snabblagad festmiddag- välj själv! 

Ingredienser

4 portioner

4 skinkschnitzlar à 125 g
1 msk smör
salt och malen vitpeppar
75 g getost
½ dl marinerade soltorkade tomater, hackade
½ dl crème fraiche eller kesella

Baconpasta:
250 g pasta
50 g bacon, strimlat
6 basilikablad, hackade

Gör så här

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Lägg baconet i kall panna, hetta upp och stek baconet i sitt eget fett. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

Blanda samman getost, tomater och crème fraiche. Lägg en klick på varje köttskiva, vik dubbel och fäst med tandpetare. Stek schnitzlarna i smör ca 3 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.

Servera schnitzlarna med pasta smaksatt med bacon och basilika.

FLER RECEPT

Rulla till toppen