Banka ut köttskivorna i en plastpåse mycket tunt med en köttklubba. Krydda köttet med salt och peppar. Knäck äggen i en djup tallrik och häll vetemjöl och ströbröd i två andra tallrikar. Krydda mjöl, ägg och ströbröd med salt och peppar.
Caesarsmör: Blanda samman smöret med sardell, persilja, parmesan och vitlök. Krydda med citronsaft, salt och peppar. Kyl och forma smöret till vackra ägg.
Grönsallad: Plocka och skölj bladen från alla salladssorterna. Låt dem torka väl och lägg i en stor skål. Vänd ner olivolja, vinäger, salt och peppar precis före servering.
Servering: Dela citronerna. Vänd köttskivorna i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna. Stek schnitzlarna direkt efter paneringen i ca 4 minuter på var sida tills de är gyllenbruna och krispiga. Lägg varje nystekt schnitzel på en serveringstallrik. Toppa med ett ägg av caesarsmöret som får smälta på schnitzeln. Servera med grönsalladen och en halv citron var.