Ostfylld skinkschnitzel med gurkraita och tomatcouscous

Snabbt och lätt lagar du såväl kött som couscous. Gurkraitan kan du göra i förväg. En perfekt vardagsrätt när du kommer hem från jobbet och vill ha maten på bordet snabbt. 

Ingredienser

4 portioner

4 skinkschnitzlar á 125 g
4 msk ostcrème
½ röd chili, finhackad
tandpetare
1 msk smör

Gurkraita:
2 dl tjock yoghurt
½ gurka, urkärnad och grovhackad
2 msk färsk mynta, grovhackad
salt

Tomatcouscous:
3 dl couscous
1 grön paprika, fintärnad
2 dl vatten
2 dl passerade tomater
2 tsk ajvar relish
salt
1 msk olivolja
100 g rucolasallat

Gör så här

Gurkraita:
Blanda samman alla ingredienser till gurkraitan i en skål, och ställ kallt en timme.

Tomatcouscous:
Lägg couscous och paprika i en skål. Koka upp vatten, tomater, ajvar relish och salt. Häll blandningen över couscous och paprika, och låt stå under lock ca 3 minuter. Rör sedan ner oljan.

Bred en klick ostcrème på ena halvan av schnitzeln och strö över chili. Vik över den andra halvan och fäst med tandpetare. Stek i smör ca 2 minuter per sida.

Servering:
Lägg couscousen på en bädd av rucola och toppa med schnitzeln. Servera med gurkraita. 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top