Ostfylld skinkschnitzel med gurkraita och tomatcouscous | Svenskt Kött

Ostfylld skinkschnitzel med gurkraita och tomatcouscous

Snabbt och lätt lagar du såväl kött som couscous. Gurkraitan kan du göra i förväg. En perfekt vardagsrätt när du kommer hem från jobbet och vill ha maten på bordet snabbt. 

Ingredienser

4 portioner

4 skinkschnitzlar á 125 g
4 msk ostcrème
½ röd chili, finhackad
tandpetare
1 msk smör

Gurkraita:
2 dl tjock yoghurt
½ gurka, urkärnad och grovhackad
2 msk färsk mynta, grovhackad
salt

Tomatcouscous:
3 dl couscous
1 grön paprika, fintärnad
2 dl vatten
2 dl passerade tomater
2 tsk ajvar relish
salt
1 msk olivolja
100 g rucolasallat

Gör så här

Gurkraita:
Blanda samman alla ingredienser till gurkraitan i en skål, och ställ kallt en timme.

Tomatcouscous:
Lägg couscous och paprika i en skål. Koka upp vatten, tomater, ajvar relish och salt. Häll blandningen över couscous och paprika, och låt stå under lock ca 3 minuter. Rör sedan ner oljan.

Bred en klick ostcrème på ena halvan av schnitzeln och strö över chili. Vik över den andra halvan och fäst med tandpetare. Stek i smör ca 2 minuter per sida.

Servering:
Lägg couscousen på en bädd av rucola och toppa med schnitzeln. Servera med gurkraita. 

FLER RECEPT

Rulla till toppen