Det här är en snabblagad vardagsrätt som du lagar under tiden riset kokar. Fläskkotletter passar fint ihop med sötman från aprikoserna.

Det här är en snabblagad vardagsrätt som du lagar under tiden riset kokar. Fläskkotletter passar fint ihop med sötman från aprikoserna.
4 portioner
4 fläskkotletter med ben, á 150 g
salt och malen vitpeppar
1 msk smör
Sås:
1 gul lök, hackad
1 msk neutral rapsolja
10 torkade aprikoser, hackade
1 burk krossade tomater, 400 g
½ tsk ingefära
1 krm kanel
1 krm kajennpeppar
1 tsk vinäger
salt
Till gratinering:
1 dl riven ost
Till servering:
ris
vaxbönor eller haricots verts
Värm ugnen till 225°.
Bryn löken i olja några minuter. Tillsätt aprikoser, tomater och kryddor. Koka upp, sänk värmen och sjud ca 5 minuter.
Krydda kotletterna med salt och peppar. Bryn dem i smör, lägg över i en ugnssäker form och häll såsen över.
Strö över riven ost. Gratinera i mitten av ugnen 15−20 minuter.
Servera med ris och bönor.