Kinafärs

Grisen är högt älskad i Kina, så den här rätten har fått sitt namn bara för att den är gjord på fläskfärs. En snabblagad och supersmaskig vardagsrätt. Du lagar färsen med sås och grönsaker i en och samma panna, och bjuder fluffigt jasminris till. 

Ingredienser

4 portioner

500 g fläskfärs
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
olja

Sås:
1 dl tomatpuré
½ dl vatten
3 msk tamarisoja
1 msk vit vinäger
2 msk färsk ingefära, riven
salt och malen svartpeppar

Till servering:
½ slanggurka i halvmånar
2 vårlökar i ringar
jasminris
svarta bönor

Gör så här

Bryn färsen i omgångar till en grynig massa, och lägg över den i en traktörpanna. Fräs lök och vitlök och rör ner i färsen.

Sås:
Blanda samman tomatpuré, vatten, soja, vinäger, ingefära, salt och peppar. Häll såsen över färsen och sjud i 5−8 minuter. 

Servering:
Strö gurka och vårlök över färsen före servering. Servera med jasminris och svarta bönor. 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top