Värm ugnen till 150°. Torka köttet med hushållspapper. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek köttet runt om tills det fått fin färg och lägg över i en ugnssäker form. Blanda samman salt, peppar, citronskal, finhackad vitlök och örter i en liten skål. Gnid in köttet med hälften av blandningen. Lägg potatis, morötter och lök runt köttet i formen. Häll på äppeljuicen på grönsakerna.
Ställ in formen med steken i ugnen och tillaga 1 − 1 ½ timme. Köttet ska ha en innertemperatur på 65° grader. Ta ut formen ur ugnen, lyft ur köttet och låt det vila i smörpapper 10–15 minuter innan du skär upp det i skivor. Lyft eventuellt ur grönsakerna, lägg på en plåt och rosta i ytterligare 5 minuter i ugnen med grilleffekt.
Sila av vätskan från formen och koka ner tills du har cirka 1 ½ dl kvar. Tillsätt grädde och låt såsen koka upp. Smaka av och justera kryddningen med citron, salt och peppar.
Servering: Strö resten av kryddblandningen över köttet. Servera tillsammans med grönsakerna och såsen.