Griskött: Fläskkotlett

Högfjällskotlett

Gratinerad fläskkotlett med ett härligt osttäcke passar fint att servera en kall vinterdag. Du kan förbereda kotletterna och sedan bara gratinera dem strax före servering. 

Läs mer

Fläskkotlett i kall panna med äppelsky

En tjock fläskkotlett med rejäl fettrand kan du tillaga på det här viset. Då värms köttet sakta upp och fettet smälter ut, vilket ger fin smak till köttet under stekningen. En fräsch äppelsky kompletterar. 

Läs mer

Fylld fjärilskotlett med spenatpasta

Fjärilskotletter kan antingen vikas ut till formen av en fjäril, eller fyllas med något gott, som i det här receptet. Smakerna är typiska medelhavssmaker, fetaost, örter, oliver, färsk spenat och pinjenötter. 

Läs mer

Örtmarinerade kotletter med grönsakspytt

Fläskkotletter tillhör den type av mat som man aldrig tröttnar på. Däremot kan man behöva variera tillbehören en smula. Så prova gärna den här läckrra grönsakspytten med mozzarella nästa gång du tänker bjuda på kotletter. 

Läs mer

Saltimbocca av kotlett med svamppasta

Det här receptet har lite italiensk inspiration men vi har låtit de svenska råvarorna ha huvudrollen. En härlig rätt att laga på sensommaren eller hösten när färsk svamp finns att tillgå såväl i skogen som på torget. 

Läs mer

Pestosnäckor

Så här gör du snäckor av en bit putsad kotlettrad eller ytterfilé av gris. Fyll med något gott, vi valde pesto och oliver. 

Läs mer