Fylld fjärilskotlett med spenatpasta
Fjärilskotletter kan antingen vikas ut till formen av en fjäril, eller fyllas med något gott, som i det här receptet. Smakerna är typiska medelhavssmaker, fetaost, örter, oliver, färsk spenat och pinjenötter.
Fjärilskotletter kan antingen vikas ut till formen av en fjäril, eller fyllas med något gott, som i det här receptet. Smakerna är typiska medelhavssmaker, fetaost, örter, oliver, färsk spenat och pinjenötter.
En snabblagad och lättlagad tunnbrödrulle med smak av kebab.
Kyld gurksoppa med kotlettspett är en läcker förrätt eller bufférätt som passar perfekt en varm sommardag.
Fläskkotlett går snabbt att steka och med tomatsås och gremolata till får du en härlig rätt som för tankarna till Italien.
Fläskkotletter tillhör den type av mat som man aldrig tröttnar på. Däremot kan man behöva variera tillbehören en smula. Så prova gärna den här läckrra grönsakspytten med mozzarella nästa gång du tänker bjuda på kotletter.
Det här receptet har lite italiensk inspiration men vi har låtit de svenska råvarorna ha huvudrollen. En härlig rätt att laga på sensommaren eller hösten när färsk svamp finns att tillgå såväl i skogen som på torget.
Så här gör du snäckor av en bit putsad kotlettrad eller ytterfilé av gris. Fyll med något gott, vi valde pesto och oliver.
Det här är en snabblagad vardagsrätt som du lagar under tiden riset kokar. Fläskkotletter passar fint ihop med sötman från aprikoserna.
Det här är en helt underbar japansk rätt som du kan bjuda på när du vill ha minsta möjliga besvär i köket och mesta möjliga beröm från dina gäster.
I matlagningssammanhang kallas runda eller ovala köttskivor ibland för medaljonger. Putsad kotlettrad av gris (som ibland säljs under namnet ytterfilé) passar utmärkt att skära till medaljonger. Det här är en snabblagad middag av kotlettmedaljonger under ett härligt gyllene täcke.
Den här rätten har hämtat inspiration i Toscana i Italien. Alla cacciatora betyder ’på jägarens vis’. Kotletterna serveras i en smakrik sås med nystekt polenta.
Då och då kan man hitta fjärilskotletter i charkdisken. Det är kotletter som skivats i tjocka skivor, som sedan delats så att de hänger ihop i ena änden och kan vikas ut till en fjäril. De kan också vikas ihop kring en läcker fyllning, som i det här receptet.