Dragondoftande kotlett med champinjonsås går snabbt att laga! Använd benfri fläskkotlett eller putsad kotlettrad (ytterfilé) till den här rätten. Perfekt för fredagsmyset eller till lördagsmiddagen.

Dragondoftande kotlett med champinjonsås går snabbt att laga! Använd benfri fläskkotlett eller putsad kotlettrad (ytterfilé) till den här rätten. Perfekt för fredagsmyset eller till lördagsmiddagen.
4 portioner
4 benfria fläskkotletter, a 125 g
salt och malen vitpeppar
1 msk smör
½ msk citronsaft
Sås:
150 g champinjoner, skivade
1 liten gul lök, finhackad
2 msk smör
2 ½ msk vetemjöl
2 ½ dl köttbuljong
1 dl grädde
1 tsk dragon
salt och malen vitpeppar
Till servering:
ris, potatis eller pasta
grönsallad
Börja med att förbereda de tillbehör du tänkt servera.
Sås:
Fräs champinjoner och lök i smör i en traktörpanna. Strö över mjöl. Tillsätt buljong och grädde. Låt såsen koka upp. Krydda med dragon, salt och peppar.
Krydda kotletterna med salt och peppar. Bryn dem på båda sidor. Droppa över citronsaft.
Lägg över kotletterna i såsen i pannan. Sjud på svag värme ca 15 minuter.
Servera genast med ris, potatis eller pasta samt grönsallad.
Fläskkotlett är riktig snabbmat som samtidigt känns lyxig och passar både till vardag och fest. Att den ska vara svensk är en självklarhet och för att vara riktigt säker på att den är det kan du titta efter märket Kött från Sverige.
Varför är just svenskt griskött så bra då? Jo, till exempel så har svenska grisbönder bland den lägsta klimatpåverkan i världen. Läs mer om varför du ska välja svenskt griskött här.