Stekt fläskkotlett är en enkel och snabb middag som blir riktig festmat med rätt tillbehör. Vad sägs om ris kryddat med indonesisk soja och en läcker wok med grönsaker och bönor?

Stekt fläskkotlett är en enkel och snabb middag som blir riktig festmat med rätt tillbehör. Vad sägs om ris kryddat med indonesisk soja och en läcker wok med grönsaker och bönor?
4 portioner
4 benfria fläskkotletter á 125 g
salt och malen vitpeppar
smör till stekning
Sesamgrönsaker:
1 msk neutral olja
2 vitlökslyftor, hackade
1 röd chili, hackad
200 g champinjoner, i bitar
1 gul lök, hackad
1 röd paprika, tärnad
200 g haricots verts
½ zucchini, strimlad
1 tsk sesamolja
salt och malen vitpeppar
Till servering:
jasminris
indonesisk soja
färsk basilika, hackad
Krydda köttet med salt och peppar.
Sesamgrönsaker: Hetta upp oljan i en stekpanna med hög kant eller i en wok, och fräs vitlök och chili. Tillsätt champinjoner, lök, paprika, bönor och zucchini. Fräs några minuter tills allt är genomvarmt. Krydda med sesamolja, salt och peppar.
Stek köttet i smör i en stekpanna ca 3 minuter per sida. Blanda samman riset med soja och toppa med basilika. Servera köttet med ris och grönsaker.