Stekt blodpudding i stekpanna och i ugn
Stekt blodpudding är en av de snabbaste maträtterna som finns. Tricket när man ska steka blodpudding på rätt sätt är att göra det i rikligt med smör i en stekpanna, först på lite högre värme och sedan på låg värme. Då blir skivorna perfekt genomstekta medan ytan blir frasig och krispig.
Det går så klart även att steka blodpudding i ugn. Lägg skivorna i en smord långpanna som sätts in i 225°C i övre delen av ugnen. Ugnsstek blodpuddingen i cirka 5 minuter och vänd skivorna en gång. Låt dem gå längre om du vill ha dem knaprigare. Alla ugnar är också olika effektiva så tiden kan variera.
Bästa tillbehören till blodpudding
De klassiska tillbehören till stekt blodpudding är att servera stekt fläsk eller bacon samt rårörda lingon eller lingonsylt. Det är även gott med grovt riven vitkål eller kokt potatis. Många äter blodpudding till middag, men det passar precis lika bra med en skiva till en riktigt lyxig frukost med bacon och stekt potatis.
Vill du göra egen blodpudding? Kolla in vårt recept på hemlagad blodpudding.