Den här rätten har hämtat inspiration i Toscana i Italien. Alla cacciatora betyder ’på jägarens vis’. Kotletterna serveras i en smakrik sås med nystekt polenta.
Kotlett alla cacciatora
Ingredienser
4 portioner
500 g benfria kotletter á 125 g
salt och malen vitpeppar
2 msk smör
Polenta:
8 dl vatten
1 tsk salt
250 g polenta
1 dl parmesan, färskriven
1 krm svartpeppar
1 msk smör
Sås:
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
3 sardeller, hackade
olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 dl köttbuljong
400 g krossade tomater
1 lagerblad
1 tsk oregano
salt
20 svarta oliver
10 tunna skivor salami, strimlade
Gör så här
Polenta:
Koka upp vatten och salt. Häll i polentan och rör kraftigt till en slät gröt. Låt gröten svälla ca 15 minuter på lägsta värme. Rör hela tiden. Vänd ner osten och smaksätt med peppar. Bred ut polentan i 1 ½ cm tjockt lager i en vattensköljd form. Ställ kallt ett par timmar.
Krydda kotletterna med salt och peppar och bryn dem i smör.
Sås:
Fräs lök, vitlök och sardeller i olja. Tillsätt vinäger, buljong och tomater. Krydda med lagerblad, oregano och salt. Sjud på svag värme 10 minuter. Lägg i kotletterna och sjud under lock 5 minuter. Tillsätt oliver och salami.
Servering:
Skär polentan i snittar. Stek dem lätt i smör och servera till kotletterna.