Kotlettrad

Helstekt kotlettrad med variation på kål

När du steker kotlettrad som får ha kvar ben, fett och svål får du ett utomordentligt välsmakande kött. Fettet smälter ut och gör köttet smältande mört och saftigt. Benen tillför umami-smak. Och den knapriga svålen är en delikatess i sig. Servera med en ljuvlig variation på kål. 

Saffrans- och honungsglaserad kotlettrad

Till den här rätten kan du använda kotlettrad utan ben eller putsad kotlettrad, som ibland också kallas ytterfilé av gris. Stek i ugnen med glaze och servera med ugnsrostad potaits och zucchini.

Kokoswok med strimlat fläskkött

Strimlat kött har kort tillagningstid, så det här är en både välsmakande och snabblagad wok. Använd strimlor av färsk skinka (skinkschnitzel) eller av putsad kotlettrad (ytterfilé av gris). 

Ört- och skinkgratinerade kotlettmedaljonger

Till den här rätten kan du använda putsad kotlettrad , så kallad ytterfilé av gris, skuren till fina medaljonger. Gratängtäcket sätter smak coh färg  på den här snabblagde rätten. 

Dillmarinerad kotlettrad

En jättegod rätt, som antingen serveras varm eller kall. Den får en härligt somrig smak av dillen och den kalla gräddfilssåsen. 

Örtöverbakad kotlettrad, pommes med svartrot och pumpasås

Putsad kotlettrad (ytterfilé) av gris är n bra styckningsdetalj att laga den här lite ovanliga rätten av. Balnda samman färdiga pommes frites med svartrötter och servera hela härligheten med en len pumpasås. En riktig rätt för en skördefest. 

Wokad kotlett med grönsaker

För att köttet ska passa bäst att woka skärs det i lövtunna skivor, som har kort tillagningstid. Förbereder du marineringen är det här en snabblagad rätt. 

Calypsokryddad kotlett med örtcreme

En läcker kryddblandning, som du gör själv, smaksätter såväl kött som grönsaker i den här rätten. Du kan använda benfri kotlettrad, eller putsad kotlettrad, så kallad ytterfilé, av gris. 

Scroll to Top