Tonkatsu

Det här är en helt underbar japansk rätt som du kan bjuda på när du vill ha minsta möjliga besvär i köket och mesta möjliga beröm från dina gäster. 

Ingredienser

4 portioner

4 fläskkotletter, benfria ca 2 cm tjocka, á 125 g
salt och malen vitpeppar
2 ägg
1 msk rapsolja
1 dl majsstärkelse
2 dl pankosmulor
ca 2 ½ dl neutral rapsolja

Till servering:
ris
salsa med asiatisk smak

Gör så här

Banka ut kotletterna 7 mm tunna. Skär 6 stycken ½ cm långa snitt i kanterna riktat mot mitten av köttbiten så att de håller formen vid stekning. Klappa bitarna torra med hushållspapper. Krydda med salt och peppar.

Vispa samman ägg och olja i en djup tallrik. Förbered ett fat med majsstärkelse och ett med pankosmulor.

Vänd köttbitarna i majsstärkelse och skaka av överflödet. Doppa i äggblandningen och skaka av överflöd. Vänd köttet i pankosmulor. Pressa in pankosmulorna lätt med fingrarna. Låt torka på galler ca 5 minuter.

Hetta upp olja i en stor panna. Stek kotletterna ca 2 ½ minut på vardera sidan. Pressa ner dem i pannan med stekspade så att de får jämn färg. Lägg på dubbelt hushållspapper och håll varmt i ugn 100° medan andra omgången steks.

Tips:

Panko är ett japanskt ströbröd som du kan hitta i specialbutik eller på den asiatiska hyllan i välsorterad livsmedelsbutik. Hittar du inte pankosmulor går det bra att använda torkat, vitt bröd, som stöts i mortel.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top