Lägg blåmögelosten till salladen i frysen, så går den lätt att riva. Värm ugnen till 220°. Lägg sellerin i en ugnssäker form och baka den i ugnen i ca 2 ½ timme.
Torka av köttet med hushållspapper och krydda kotletterna med salt och peppar. Värm smör i en panna på hög värme. Bryn kotletterna ett par minuter på båda sidorna tillsammans med timjankvistarna och vitlöken. Stek dem färdiga i ugnen när det är 10 minuter kvar av sellerins tillagningstid.
Päronsallad: Riv salladen i bitar och lägg den i en skål. Lägg ner päronskivorna. Rör ihop alla ingredienser till dressingen och smaksätt med salt och peppar. Vänd ner dressingen i salladen.
Riv den frysta osten över salladen och dekorera med rostade valnötter.
Servering: Skär bort skalet från sellerin och skär den sedan i tjocka skivor. Lägg upp kotlett, selleri och sallad på tallrikar, och servera genast.