Banka kotletterna platta. Mortla svartpeppar, korianderfrön, spiskummin och kryddnejlika. Blanda samman med lökpulver, vitlökspulver salt och socker. Pressa ner vitlöken och blanda samman med rapsoljan. Bre massan på kotletterna och låt dem marinera i minst 15 minuter.
Bakade jordärtskockor: Värm ugnen till 190°. Skär jordärtskockorna på längden och vänd dem i oljan. Lägg dem i en ugnssäker form med snittytan uppåt. Strö över salt och peppar, och baka dem i ugnen i 40 minuter tills de är mjuka i mitten och krispiga runt kanten.
Tomatsalsa: Värm ugnen till 240° och varmluft. Lägg tomaterna i en smord ugnssäker form. Ställ in formen i ugnen och baka tomaterna i 15 minuter tills de är svagt bruna och spricker upp. Rosta kumminfrön och senapsfrön i torr panna tills de doftar rejält. Lägg över fröna i en skål och tillsätt paprikapulver.
Stek löken tills den börjar karamelliseras, tillsätt chili och ingefära och låt steka i 1 minut. Lägg över i en kastrull, tillsätt kryddblandningen från skålen, salt, socker och de rostade tomaterna. Koka upp, sänk värmen till medel och sjud salsan 20–30 minuter till tjock konsistens.
Blomkålssallad: Lägg blomkålen i en skål och vänd ner gräslöken. Blanda samman citronskal, citronsaft, olivolja och salt. Vänd ner i salladen.
Värm olja i en panna på hög värme och stek kotletterna i 1 minut på varje sida. Sänk till medelvärme och stek kotletterna ytterligare 3–4 minuter på varje sida. Servera kotletterna nystekta med bakade jordärtskockor, blomkålssallad och salsa.