Det här är en elegant förrätt som du åstadkommer ganska lätt med hjälp av chorizo och kronärtskockshjärtan på burk.
Stekt chorizo med sallad på kronärtskocka, purjolök och rostad paprika
Ingredienser
4 portioner
2 chorizo
smör till stekning
Sallad:
1 röd paprika, delad
½ purjolök, den vita delen, ansad
olivolja till stekning
1 burk inlagda kronärtskockshjärtan
1 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
salt och malen svartpeppar
Till servering:
4 tsk färska örter
Gör så här
Sallad:
Värm ugnen till 250º och grill. Lägg paprikahalvorna med den kupiga sidan upp på en plåt och rosta dem under ugnsgrillen tills skalet är svart. Ta ut och lägg över paprikan i en bunke, täck med plastfolie eller lock, och låt svalna. Dra av skalet och skär fruktköttet i tunna strimlor.
Skär purjolöken i 1 cm tjocka skivor. Krydda skivorna med salt och peppar och droppa över lite olivolja. Stek skivorna snabbt i olivolja.
Skär kronärtskockshjärtana i mindre bitar. Blanda samman paprika, purjolök och kronärtskocka med olivolja och vinäger, salt och peppar.
Stek chorizon hel i smör i en stekpanna. Låt korvarna svalna något och skär upp i skivor.
Servering:
Lägg salladen på serveringsassietter. Lägg på skivor av chorizo och strö över färska örter. Servera genast.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Merguezkorv med stekt paprika och potatisbakelse
Feijoada – brasiliansk böngryta med chorizo och fläskkarré
Chorizo med grillade pilgrimsmusslor
Pastej och sylta på gris med äpple, rostad lök, jordärtskockskräm och blommig sallad
Mexikansk gryta med fläskfärs, chorizo och ris
Grillad Chorizo med mexikanska grönsaker