En härlig paprikakryddad korvring som serveras med potatisbakelse och paprika.
Merguezkorv med stekt paprika och potatisbakelse
Ingredienser
4 portioner
4 merguez lammkorvar á 125 g
2 msk smör
4 bitar grillad paprika från burk
Potatisbakelse:
700 g potatis, tärnad
1 dl varm mjölk
2 äggulor
salt och malen vitpeppar
400 g hela tomater, konserverade
1 tsk smör
50 g riven ost
Gör så här
Värm ugnen till 175°.
Potatisbakelse:
Koka potatisen mjuk i saltat vatten ca 10 minuter. Mosa med stöt i kastrullen och blanda i mjölk och äggulor. Krydda med salt och peppar. Lägg tomaterna i ett durkslag. Dela sönder dem med en gaffel och låt kärnor och spad rinna av. Blanda samman med potatisen. Lägg blandningen i en smord ugnssäker form. Strö över ost. Grädda i ugn ca 15 minuter tills blandningen är fast och genomvarm. Skär i portionsbitar.
Stek korven i smör på låg värme 7 ̶ 10 minuter. Låt paprikan steka med mot slutet. Servera korven nystekt med paprikan och potatisbakelsen.
Tips:
Korven är också god att grilla på utegrill.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Stekt chorizo med sallad på kronärtskocka, purjolök och rostad paprika
Gryta på nötbog med kummin och paprika
Chimichurrimarinerad grillad picanha med rökt paprika- och chilismör
Karréspett med ananas och paprika
Helstekt lammentrecôte med vitlökssås, paprika och getostgnocchi
Bakad hälleflundra med ragu på Pusta-korv och paprika